menu
Word Lid
Problematiek containerpark

De particuliere inwoners in Eeklo krijgen elk jaar 12 gratis beurten voor het containerpark waarmee men groenafval, steenpuin,… kunnen wegbrengen. Voor zorgbehoevende mensen en ouderen die niet goed meer goed te been zijn is er geen oplossing. Zij zijn aangewezen op kinderen/kleinkinderen, maar die moeten hun eigen beurten gebruiken als de persoon niet fysiek mee kan naar het containerpark. Dit is niet meer van deze tijd vindt het Vlaams Belang Eeklo. ‘’ in tijden waar we volmachten kunnen geven om te gaan stemmen, kunnen we geen volmacht geven om wat groenafval naar het containerpark te brengen’’ zegt voorzitter Jens De Pauw.

We kregen al van verschillende Eeklonaren dezelfde klachten binnen. Ze doen het onderhoud van de tuin van hun ouders of grootouders, maar met enkel de identiteitskaart kunnen ze het vuil niet afvoeren. De persoon moet altijd fysiek aanwezig zijn in de wagen, maar dit vormt vaak een struikelblok aangezien deze personen vaak zeer oud of niet mobiel zijn. Het gevolg is dan dat de persoon die het onderhoud doet, zijn eigen beurten moet opgebruiken en vanaf de 12de beurt moet betalen, en dit terwijl de andere persoon zijn beurten niet kan gebruiken.

Het Vlaams Belang vindt dit niet meer van deze tijd en vraagt dan ook het stadsbestuur om een regeling uit te werken om het mogelijk te maken om beurten over te dragen. ‘’ We zijn ons ervan bewust dat er steeds aandacht moet zijn om afvaltoerisme te weren, maar voor oudere en zorgbehoevende Eeklonaren moeten we toch een inspanning kunnen doen’’ aldus Jens De Pauw.

We hopen dat het stadsbestuur onze vraag op de komende gemeenteraad om een regeling uit te werken, positief onthaald en dat er snel een passende regeling komt.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF